Visuell utforming til Vegansk vår

I sammenheng med Norsk vegansamfunn sitt prosjekt «Vegansk vår», hvor de oppfordret folk til å spise plantebasert i mars måned i 2015, utformet jeg som mediefrivillig et visuelt uttrykk til prosjektet. Oppdatering: I 2016 var jeg hovedansvarlig for prosjektet, som resulterte i 30 nye veganere, og videreutviklet den grafiske profilen fra i fjor. I år ble det slik:

veganskvc3a5r20162-420x420

Jeg ønsket et renere, tydeligere, enklere og mer lesbart uttrykk enn i fjor for å formidle enda tydeligere assosiasjoner til  glede og letthet. I tillegg ønsket jeg å tilpasse det enda mer til svaksynte fordi jeg har blitt stadig mer bevisst på og opptatt av universell designutforming .

(Fra 2015:)

Jeg fant luftige og vårlige bilder på både Pixabay og Unsplash, som tilbyr bilder som ikke trenger å krediteres på noen måte – altså lisensert med såkalt Creative Commons Zero/Public Domain. Andre bilder ble donert av den fantastiske bloggeren Jane, som står bak den flotte bloggen VeganMisjonen. Deretter eksperimenterte jeg med mange forskjellige bilder som bakgrunn, samt ulike skrifftyper og plasseringer av tekst for å få til best mulig lesbarhet – som er noe jeg brenner sterkt for – samtidig som at det var fint å se på. Dette ble resultatet i 2015. Trykk på bildet for å se det i stor versjon:

Grønn og grå tekst på hvit, gjennomsiktig tekstblokk over solfylt bilde av hvitveis: "VEGANSK VÅR – SPIS VEGANSK I MARS!" Nederst er logoen til Norsk vegansamfunn.

Denne malen bearbeidet jeg også til coverfoto til prosjektets Facebook-event prosjektet, samt for å skrive andre budskap i også – blant annet om for å spre informasjon om nyhetsbrevet jeg anbefalte styret å sende ut. Ettersom Facebooks algoritme EdgeRank gjør at oppdateringer lett forsvinner i mengden, foreslo jeg at de sendte ut beskjed om nye innlegg direkte på e-post – og lagde et påmeldingsskjema for nyhetsbrevet.

Jeg lagde som nevnt også grafikker med bilder fra VeganMisjonen (med tillatelse, selvsagt). Her er ett eksempel:

Bilde av en vegansk matrett fra VeganMisjonen: En fargerik liten haug i midten, akkompagnert av en knallgrønn dressing og agurkskiver pent rullet sammen. På bildet er det en hvit, firkantet og nesten gjennomsiktig tekstboks hvor det står "TAKK for at du spiser deg til en litt bedre verden!" i henholdsvis blått og grønt. Denne er øverst til venstre. Nederst i høyre hjørne står det "VEGANSK VÅR" over logoen til Norsk vegansamfunn.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s